GM avfärdar Spykers miljardstämning

General Motors har lämnat in ett yrkande till amerikanska myndigheter om att avfärda förra Saabägarna Spykers stämning på nära 20 miljarder kronor.

I stämningen från augusti i år anklagar Spyker GM för att medvetet ha saboterat för Saab vilket ledde till biltillverkarens konkurs den 19 december 2011. Motivet för GM:s handlingar ska ha varit att man velat dominera den kinesiska marknaden, uppger Business Recorder.

 Detta avfärdar GM och uppmanar även amerikanska myndigheter att avfärda stämningsansökan. I svaret till Spykers stämningsansökan skriver man att GM hade laglig rätt att besluta om köpare: ”Giltiga kontrakt tillät inte Saab att fullborda uppgörelsen utan GM:s godkännande”.

 Under måndagsmorgonen skickade Spyker ut ett pressmeddelande där man förklarar att man tänker fortsätta processen mot GM, om domstolen i Michigan beviljar en förlängning. Spyker har till den 9 november att motsätta sig GM:s yrkande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!