Harman köper Bang & Olufsens billjudsdivision

Danska Bang & Olufsen har på sistone haft det tungt rent ekonomiskt, därför har man nu sålt av delen med billjud till konkurrenten amerikanska Harman.

I dag meddelar amerikanska Harman International Industries att man köpt Bang & Olufsen Automotive, det vill säga det anrika danska företagets bildivision.

Därmed får Harman ytterligare ett välrenommerat varumärke i sin portfölj som redan innehåller bland annat Bower & Wilkins, Harman/Kardon, Infinity, JBL, Lexicon och Mark Levinson.

Köpet innebär också att fyra tunga namn i bilbranschen hänger med som kunder till det stora amerikanska företaget med omkring 25 000 anställda runt om i världen. De fyra namnen vi tänker på är Aston Martin, Audi, BMW och Mercedes.

I och med att Harman är dominerande inom billjud finns deras system i runt 25 miljoner bilar världen över, bland annat Maserati och Volvo som använder sig av Bower & Wilkins.

Harman uppger inte hur mycket affären uppgick till, men några veckor gamla uppgifter pratade om storlekstalet 145 miljoner euro, motsvarande 1,35 miljarder kronor.

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!