Foto: Patrik Lindgren

Hejdad nedgång på bilmarknaden

Nybilsförsäljningen för november månad, som presenterades i dag, visar på en minskning på 6,9 procent jämfört med samma period i fjol. Men det är ändå en beskedligare minskning än förväntat, och prognosen på helårsbasis kommer förmodligen att överskridas.

Statistiken över nybilsförsäljningen under november månad i år, som presenterades av branschorganisationen Bil Sweden i dag, är en trevligare läsning än förväntat. För även om försäljningen minskat från 26 867 bilar till 25 052, eller med 6,9 procent, så är minskningen under den nivå som hittills nåtts för helåret 2012, där försäljningen minskat med hela 9,6 procent.

Som det ser ut kommer också prognosen för helårsförsäljningen, som legat på 270 000 bilar, att överträffas. Detta innebär att försäljningsåret 2012 trots allt ändå kommer att hamna över snittet för de senaste tio årens nybilsförsäljning, nedgången till trots. Snittet ligger på just 270 000 bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!