Foto: Jonathan Weiss/Shutterstock

Hertz nära konkurs – begagnatmarknaden kan översvämmas med bilar

Hyrbilsföretaget Hertz uppges vara nära konkurs. Coronakrisen, i kombination med gigantiska skulder, kan leda till en kollaps av företaget som äger drygt en halv miljon bilar.

Coronakrisen har drabbat bilbranschen hårt, men än värre är det i resebranschen. Ett av företagen som drabbas extra hårt är amerikanska hyrbilsgiganten Hertz som redan har permitterat stora delar av sin personalstyrka, och nu rapporteras vara ytterst nära konkurs.

Hyrverksamheten står i stort sett still och det i kombination med att bolaget är rejält skuldsatt har lett till att Hertz nu har fram till den 22 maj på sig att presentera en hållbar plan för sina kreditgivare. Hertz uppges ha skulder på hela 15,7 miljarder euro, motsvarande nästan 170 miljarder kronor och om konkursen blir ett faktum kan det leda till att företagets bilar ska säljas. I dagsläget beräknas Hertz äga drygt 500 000 bilar. Hur begagnatmarknaden kommer att påverkas av ett plötsligt tillskott på en halv miljon bilar återstår att se.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!