Foto: Daimler AG

Bättre resultat än väntat för Daimler

Daimler, med Mercedes personbilar som främsta intäktskälla, presenterar starka preliminära resultatsiffror inför kvartalsrapporten som släpps inom kort.

Med svenske Ola Källenius i spetsen som vd för koncernen lämnar Daimler positiva besked inför den kommande rapporten för det tredje kvartalet. Välbehövligt för företaget som likt alla andra tillverkare har haft ett år utöver det vanliga. Enligt de preliminära siffrorna har samtliga delar av koncernen presterat bättre än väntat. Den totala vinsten summeras upp till motsvarande 31,8 miljarder kronor innan skatt och räntor. Mercedes personbilar stod för ungefär två tredjedelar av vinsten.

LÄS OCKSÅ: Mercedes släpper inte in Google i bilen

Enligt en artikel från Dagens Industri hade Mercedes tappat 20 procent av sin försäljning efter halvåret. Nu är försäljningstappet nere på tio procent, mycket tack vare en stark septembermånad.

Daimler tror på en stark avslutning av året och skriver så här i sitt pressmeddelande: ”Vi förväntar oss att den här positiva dynamiken fortsätter även i det fjärde kvartalet, även om man måste beakta den normala säsongsvariationen av försäljningen mot slutet av året.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!