Högtryck i bilförsäljningen – rekord i juli månad

Hela 23 904 nya bilar såldes under juli månad, en ökning med närapå 17 procent jämfört med samma månad för ett år sedan. Det är den högsta siffran sedan åtminstone 1970-talet.

Under den nyss avslutade julimånaden har ett rekord i nybilsförsäljningen satts – inte sedan dagens system för nybilsregistreringar infördes i början av 1970-talet har så många bilar sålts en julimånad. Rekordsiffran uppgick till hela 23 904 exemplar enligt preliminär statistik, en ökning sedan i fjol med 16,8 procent, rapporterar branschorganisationen Bil Sweden.

Hittills i år har uppgången sedan i fjol (räknat på januari–juli) varit 11,4 procent. Bland orsakerna till de rekordartade försäljningssiffrorna hittas ovanligt köpstarka hushåll, extremt låga räntor och låga lager av begagnade bilar, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!