Jonas Borglund med sin älskade Honda Insight Foto: Marcus Engström

Honda har nu sålt en miljon hybrider

Det hela började med Honda Insight. Nu, 13 år senare, kan den japanska biltillverkaren stoltsera med att ha sålt en miljon hybridbilar.

När folk pratar om hybridbilar är det lätt att halka in på Toyota. Men det finns en annan japansk biltillverkare som även har lång erfarenhet av bilar där två olika energikällor står för framdrivningen, nämligen Honda.

 Nu har Honda sålt sin miljonte hybridbil, 13 år efter det att första hybridmodellen – Insight – såg dagens ljus. En miljon hybridbilar är många till antalet, men mot Toyota står man sig ändå slätt. Så sent som i våras nådde Toyota sin fyra miljonte producerade hybridbil.

 I dagsläget säljer Honda ett gäng olika hybridmodeller varav tre går att köpa i Sverige – CR-Z, Jazz och nya Insight. Inom kort ska Honda dessutom lansera sin första laddhybrid med Accord PHEV.

 Just Insight, första generationen, har vi på Teknikens Värld en nära relation till eftersom vår begbilsexpert Jonas Borglund importerade en från Tyskland 2008 (se de båda på bilden ovan). Jonas har sedan dess kört 8000 mil med bilen och han är fortfarande lika kär som för fyra år sedan. 0,35 liter per mil snittar han normalt när han kör bland annat till och från jobb men han säger att det inte är en omöjlighet att komma ned i 0,33 som står i bilens officiella papper.

 – Jag kör den även på vintern utan några som helst problem. Dessutom är den lite sportig och så är det roligt att köra en bil som inte alla andra har, hälsar Jonas som passar på att gratulera Honda till hybridmilstolpen med en blombukett.

 Vilken modell av Hondas hybrider som blev den miljonte förtäljer inte historien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!