Hundratals får gå från Volvo

Volvo Personvagnar kommer minska sin personalstyrka med upp till 300 tjänster för att sänka produktionstakten, rapporterar SVT.

Från och med den 1 oktober kommer produktionen vid Torslandafabriken i Göteborg att skäras ned med tio procent. Volvo PV tog ett beslut redan innan semestern att man skulle låta fabrikerna vara stängda längre än den planerade semesteruppehållet för att skära ner tillverkningstakten med 8 000 bilar.

 Nu har ledningen för Volvo dessutom bestämt att man ska försöka minska produktionstakten från 57 bilar per dag till 52. Inga personer sägs bli av med sina jobb men mellan 200-300 personer som hyrts in från bemanningsföretag kommer inte få sina kontrakt förlängda.

 – Minskade volymer och minskade intäkter. Då måste vi parera med minskad personal och det resonemanget för man redan nu hos leverantörerna, säger Fredrik Sidahl, vd för underleverantörsorganisationen FKG, till SVT.

 Volvos bilförsäljning i Europa sjönk med åtta procent under första halvåret i år jämfört med 2011.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Cyber Monday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr