Huvudägare vill se PSA och FCA gå samman

Huvudägare inom PSA-koncernen vill se en sammanslagning med eller förvärvning av FCA-koncernen.

Peugeot-familjen, en av PSA-koncernens huvudägare, är öppen för ett köp av eller en sammanslagning med FCA-koncernen, enligt franska Les Echos. Inga samtal har dock skett mellan koncernerna men PSA:s lyckade köp av Opel ska ha gett Robert Peugeot blodad tand.

I dag utgörs PSA-koncernen av Citroën, DS, Peugeot, Opel/Vauxhall och FCA-koncernen av märkena Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia och Maserati.

Ett samarbetet finns sedan tidigare mellan koncernerna rörande transportfordon och det är inte första gången PSA har uttryckt ett intresse för ett utökat samarbete.

Mike Manley, vd på FCA, ska under Genèvesalongen ha sagt att han är öppen för samarbeten med andra biltillverkare oavsett om det handlar om så kallade ”joint ventures” eller djupare samarbeten.

PSA har tidigare även visat intresse för Jaguar-Land Rover-koncernen som i dag ägs av indiska Tata.

En avgörande faktor till PSA:s intresse för FCA sägs en etablering i Nordamerika vara. Den marknaden och Kina är de som man ska växa mest på den kommande tiden.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!