Ingen fusion mellan FCA och Renault

Det skulle ha blivit världens tredje största bilkoncern men efter sex timmars förhandlingar drog FCA tillbaka sitt erbjudande om sammanslagning med Renault.

Det blir ingen affär mellan FCA (Fiat Chrysler Automobiles) och Renault. Erbjudandet om en sammanslagning kom från FCA för två veckor sedan, nu har man själva blåst av affären. Detta på grund av att det "politiska läget" i Frankrike omöjliggör en framgångsrik sammanslagning, menar FCA.

Renault har å sin sida i ett pressmeddelande uttryckt besvikelse över att inte ha kunnat fortsätta förhandlingarna.

Enligt vissa källor ville Renault få en garanti för att produktionen skulle stanna inom landets gränser. Renault ägs till 15 procent av franska staten. Hur Renaults samarbetspartners Nissan och Mitsubishi skulle ta plats i sammanslagningen ska också satt käppar i hjulet.

Om affären blivit av hade det resulterat i världens tredje största biltillverkare efter Toyota- och Volkswagen-koncernerna. Ja, så låter det på många håll i media men hur är det egentligen med en saken? Läs vår sammanställning här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!