Investindustrial köper Aston Martin

Efter veckor av rykten och förhandlingar gick det plötsligt snabbt när Aston Martin bytte ägare. Däremot blev det inte Geely som köpte, det gjorde i stället motorcykeltillverkaren Ducatis förra ägare.

Tidigare i veckan rapporterade vi att Geely låg i förhandlingar om att köpa en majoritetsandel av Aston Martin. Under fredagen förnekade Geely dock att några överläggningar över huvud taget skett, kanske ett sätt att rädda ansiktet när den privata investeringsfonden Investindustrial tillkänngav att de köpt 37,5 procent av sportbilstillverkaren för 231 miljoner dollar. Pengar som delvis kom från Audi när de tidigare i år köpte Ducati från Investindustrial.

 Den nuvarande majoritetsägaren, Investment Dar behåller majoriteten och Investindustrial blir i stället minoritetsägare med fyra av de nio styrelseplatserna. Den nya ägaren har goda kontakter i branschen, bland annat hos Mercedes AMG-avdelning, men det uppges inte ingå i affären.

 Hur önskar du att Aston Martin utvecklas?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet