Foto: Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover pausar produktion i hemlandet

Jaguar Land Rover stoppar produktionen i sina brittiska fabriker den 31 oktober då landet väntas gå ut ur den Europeiska Unionen.

Storbritanniens planerade utträde ur den Europeiska Unionen den 31 oktober gör att Jaguar Land Rover kommer att stänga fabriker i landet under upp till åtta dagar efter datumet. Det har tillverkarens vd Ralf Speth, bekräftat för Financial Times. Berörda fabriker är de i Castle Bromwich, Halewood, Solihull och Wolverhampton.

LÄS MER: Jaguar fortsätter med sedaner och sportbilar

Koncernen importerar 20 miljoner komponenter dagligen enligt tidningen och någon lagerhållning är inte möjlig. Leveranstiderna på delarna är långa vilket gör att man har svårt att stoppa och starta produktionen på kort varsel.

Koncernen har även tidigare pausat produktionen och dragit ned på personal samt produktionstempo.

Foto: Jaguar Land Rover

Samtidigt har man öppnat landets största utvecklingscenter i Gaydon (bilden ovan) där 13 000 anställda under parollen ”Zero Emissions, Zero Accidents and Zero Congestion”(noll utsläpp, noll olyckor och noll trafikstockningar) ska plocka fram morgondagens bilmodeller för koncernen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!