Jaguar Land Rover stänger fabrik

Jaguar Land Rovers fabrik i Solihull håller stängt i två veckor. Brexit, minskad efterfrågan på dieselmotorer och tullkriget mellan Kina och USA är orsakerna.

En olycka kommer sällan ensam. För ett par veckor sedan skrev vi om att Jaguar Land Rovers fabrik i Birmingham går ner i produktionstempo till tre dagar i veckan. Detta ska pågå till julledigheten och anledningen sägs vara minskad efterfrågan på bilar med dieselmotorer samt osäkerheter kring det brittiska utträdet ur den Europeiska Unionen.

Nu rapporteras det att koncernens fabrik i Solihull bommar igen under två veckor från och med den 22 oktober. De anställda kommer att behålla sin lön under perioden.

Fabriken i Solihull har tidigare öronmärkts motsvarande 17,8 miljarder kronor av koncernen för att effektivisera produktionsledet.

Till de dalande siffrorna hör också ett tapp på närmare 50 procent under förra månaden på den viktiga kinesiska marknaden. Anledningen sägs vara det tullkrig som pågår mellan USA och Kina som skapar osäkerhet bland landets bilkonsumenter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!