Foto: Karma Automotive

Karma och Pininfarina i samarbete

Italienska Pininfarina och kinesisk-amerikanska Karma Automotive ska samarbete. Om vad får vi dock veta senare.

Det har varit tyst ett tag om sportbilstillverkaren Karma Automotive, men nu är det klart att man inleder ett samarbete med Pininfarina. Vad samarbetet mynnar ut i ska presenteras under andra halvåret 2019.

Om det handlar om ett rent formuppdrag för det italienska designhuset eller om arbetet även kommer att omfatta bilmärket Automobili Pininfarina är oklart. Karma söker dock nya samarbetspartners när det gäller plattformar, eldrivlinor och annan teknik.

Karma Automotive bildades 2013 när man köpte Fisker Automotive. Företaget är kinesiskt men är baserat i Kalifornien, USA. Pininfarina grundades 1930 och förra året gjorde man klart att man även ska bli en biltillverkare.

Ursprungsmodellen av Karmas modell Revero är Fisker Karma, som tillverkades i strax under 2 000 exemplar. Ett av dem testade vi i Teknikens Värld nummer 11/2013.

Fisker Karma tar sig an Teknikens Världs konbana. Foto: glenn.lindberg@teknikensvarld.se

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!