Kinas bilmarknad i år – 20 miljoner fordon

Kina är redan sedan tidigare världens största bilmarknad, och nu kan man bli ännu större. Om ekonomin fortsätter enligt dagens mönster året ut når man 20 miljoner sålda bilar 2012. Här är listan över de mest sålda bilarna i Kina, känner du igen dem?

Det är en ny rapport från den kinesiska bilmarknadsorganisationen CAAM som hävdar att den kinesiska nybilsmarknaden för helåret 2012 kommer att öka till hela 20 miljoner fordon. På helårsbasis beräknas nybilsmarknaden öka med fem procent, förutsatt att den ekonomiska tillväxten fortsätter i den takt som den haft hittills i år.

Av de nytillverkade bilarna i Kina beräknas 16 miljoner bilar vara passagerarfordon och 3,9 miljoner vara lätta lastbilar. Om man tar in export och import i beräkningarna ska totala nybilsförsäljningen för 2012 i Kina nå 20,15 miljoner fordon. Av dessa såldes 9,6 miljoner fordon under första halvåret.

Detta kan jämföras med bilmarknaden i hela Västeuropa, som förra året stod för knappt 13 miljoner bilar, och som väntas sjunka rejält i år. I bildgalleriet nedan kan du se Kinas tio mest sålda bilar under fjolåret, med vidare information under varje bild.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!