Foto: Hans Hedberg

Kniven trycker allt hårdare mot Nevs strupe

Nu börjar det dra ihop sig för krisdrabbade Saab-tillverkaren Nevs. Rekonstruktionstiden på tre månader löper ut på lördag.

Produktionen i Stallbacka-fabriken har stått stilla sedan i maj, 155 anställda har sagts upp och i slutet av augusti ansökte Nevs om företagsrekonstruktion. Tingsrätten i Vänersborg beslutade då att bevilja detta till och med 29 november, alltså på lördag.

I dag torsdag håller borgenärskommittén ett möte där det troligtvis kommer att diskuteras om en förlängning av rekonstruktionen. Tidigare har rekonstruktör Lars Eric Gustafsson rapporterat att mer tid behövs och att bolaget vill att fordringsägarna går med på att skriva ner skulderna i ett så kallat ackord.

Nevs skulder uppgår till cirka 500 miljoner kronor och företaget har sedan början av året förhandlat med två internationella biltillverkare, indiska Mahindra och kinesiska Dongfeng.

Det ser minst sagt mörkt ut för Nevs då de tidigare i år även förlorade rätten av att använda varumärket Saab.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!