Lancia-entusiaster gör uppror mot Marchionne

Entusiaster av italienska Lancia är besvikna på hur ägaren Fiat behandlar det klassiska märket. I ett försök att få Fiat på bättre tankar har man startat Facebook-gruppen ”Si a Lancia, No a Marchionne”.

De senaste Lancia-modellerna Voyager, Thema och Flavia har fallit långt ifrån alla i smaken. Det är inga dåliga bilar men blandningen av amerikanska konstruktioner och italiensk image är svårsmält. Inte minst för världens alla hängivna Lancia-anhängare som nu tycker sig se sitt kära märke förstöras.

 På Facebook hittar man numera gruppen Si a Lancia, No a Marchionne med beskrivningen ”International fan page for those who want to save Lancia from Marchionne killing plans”. Gruppen har i dagsläget drygt 3 400 medlemmar som alltså vill rädda Lancia från Fiat-chefen Sergio Marchionnes påstådda försök att förvandla Lancia till en blek kopia av Chrysler. I gruppens fotoalbum hittar man många gamla bilder på vackra Lancia-modeller från förr uppblandade med nidbilder på de nya ”amerikanska” Lancia-modellerna.

 Sedan 2011 är Dodge och Chrysler döda märken i stora delar av Europa. Fiat har tagit över majoriteten av aktierna i Chrysler LLC och har beslutat att bilar som Dodge Journey, Chrysler Voyager och 300C ska säljas som Fiat Freemont, Lancia Voyager och Thema på de flesta europeiska marknader.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!