Land Rover behöver fler – nyanställer 1 000

Det går bra nu. I alla fall för Land Rover. På en marknad som backade med tio procent i fjol säljs nu så många Land Rover att man måste anställa tusen personer. Och det är en modell som går extra bra.

När min alltid lika kunnige webbkollega Olof Adlercreutz skrev om den Europas bilfölrsäljning under februari var det ingen kul läsning han levererade. Minus tio procent, och vissa märken som förlorade uppemot en fjärdedel av sin försäljning.

Ett lysande undantag i den dystra läsningen fanns dock – Land Rover. Koncernen Jaguar och Land Rover, som ju numera ägs av indiska Tata, ökade sin försäljning med drygt 44 procent. Inte illa!

Största delen av ökningen stod Land Rover-delen av koncernen för, och det är särskilt en modell som går åt likt smör i solsken – Range Rover Evoque. Faktum är att det går så bra att man nu måste anställa hela tusen personer till fabriken i Halewood, England, där Evoque och Freelander tillverkas. 

Efter nyanställningarna ska fabriken ha 4 500 anställda, vilket är tre gånger så mycket som 2009. Fabriken i Halewood kommer också att nå sin maxkapacitet, med tre hela åttatimmarsskift.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!