Lynk & Co letar fabrik i USA

Volvos syskonmärke, svenskkinesiska Lynk & Co, vill utöka antalet produktionsställen och tittar därför åt det nordamerikanska hållet.

Lynk & Co har nyligen lanserat sin första modell 01 i Kina. Modellen, samt övriga kommande modeller, ska så småningom lanseras i Europa och USA. Av denna anledning tittar biltillverkaren på fler produktionsanläggningar än de som just nu används i Kina. För tillfället äger produktionen rum i Volvos Luqiao/Taizhou-fabrik, där nya 40-serien ska byggas, men ska under året också påbörjas i en fabrik i Zhangjiakou.

Läs också: Vi provkör Lynk & Co 01

Det har tidigare pratats om att bygga Lynk & Co-bilarna parallellt med Volvos bilar i Gent-fabriken i Belgien, så även tillverkning någonstans i Nordamerika. Det senaste budet är att Lynk & Co har hittat en favoritplats i den lilla orten Ridgeville utanför Charleston i South Carolina, USA. Det råkar vara exakt samma plats som Volvo har valt att anlägga sin USA-fabrik på och som senare i år drar igång med produktionen av nya S60 samt senare även nästa generation XC90.

Läs också: Alla ny Volvo-modeller fram till 2025

Kruxet med Lynk & Cos produktion är den totalt skräddarsydda köpupplevelse de erbjuder kunderna. Bilarna ska nämligen tillverkas i takt med kundernas beställningar som läggs online. Det ställer helt nya krav på flexibilitet i tillverkningsprocess, lagerhållning, underleveranser och alla andra led som utgör en fullskalig produktion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr