BMW intresserade av Saab?

Många intresserade av Saab – BMW en av dem?

Under tisdagen höll Saab Automobiles konkursförvaltare en presskonferens där det meddelades att så många som 14 olika parter kan vara intresserade av konkursboet. En av dem kan vara BMW.

I går kom uppgifter om att kinesiska Youngman har lagt ett nytt bud på Saab Automobiles konkursbo. Det har bekräftats av Pang Qingnian som är grundare och ägare till koncernen Youngman.

 Hur mycket budet är på är okänt men en siffra som figurerat är två miljarder kronor. Ett bud som Pang Qingnian kan tänkas höja budet om konkursförvaltarna ger prov på varför Saab är värt mer.

 Dessutom säger han att han är beredd att satsa tolv miljarder kronor på framtida modellutveckling och produktion.

 Tidigare i dag, under tisdagsmorgonen, höll konkursförvaltarna en presskonferens där de berättade att det finns uppemot 14 olika Saab-intressenter. Sex eller sju av dessa ska vara intresserade av att köpa Saab som en hel enhet, övriga är intresserade av specifika delar av Saab.

 En av de 6-7 intressenter som är spekulant på hela Saab ska vara en europeisk biltillverkare. På en fransk Saab-sajt samt på välkända SaabsUnited.com pekar flera av varandra oberoende uppgifter på att denna biltillverkare håller till i Tyskland, närmare bestämt i München. Och som vi alla vet är det BMW som huserar i den bayerska huvudstaden. Om BMW verkligen är intresserade av vad som kvarstår av Saab Automobile får tiden utvisa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!