Foto: This GM image is protected by copyright and is pro

Mattias Bergman ny vd för Nevs

Nevs huvudägare Kai Johan Jiang lämnar över vd-posten till Mattias Bergman. Samtidigt meddelas att antalet anställda snart är uppe i 500.

Elbilstillverkaren Nevs är på jakt efter en ny vd. Huvudägaren Kai Johan Jiang har fram tills nyligen även suttit i vd-stolen men sedan en tid tillbaka har man letat efter en ersättare. Nevs har haft en het kandidat som nu har tvingats tacka nej av personliga skäl och därför går Mattias Bergman in som tillförordnad vd. Bergman är i dag affärsutvecklings- och kommunikationschef.

 – Jag har accepterat rollen som tillförordnad vd för Nevs med stolthet och ödmjukhet. Tillsammans med ledningen kommer jag att förbereda produktionsstarten senare i år och vi kommer att fortsätta att utveckla företaget med målet att bli en ledande biltillverkare med fokus på elbilar, säger Mattias Bergman i ett pressmeddelande.

 Processen att hitta en permanent vd väntas ta ett par månader. 46-årige Bergman har tidigare varit lokalt ansvarig för Exportrådet i Västerås och har lång erfarenhet av arbete i Asien.

 Nevs har under sommaren haft omkring 200 anställda men efter nya rekryteringar är man uppe i över 300, rapporterar TTELA. Ytterligare anställda är på väg in med drygt 100 konsulter är man snart uppe i 500 personer som arbetar aktivt i fabriken. Mattias Bergman säger till TTELA att man har säkerställt 99 procent av komponenterna som behövs för att återuppta tillverkningen av 9-3 och att målet är att starta fabrikslinan i höst, dock inte fullskaligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!