Mercedes-AMG köper in sig i MV Agusta

Daimler bekräftar att Mercedes-AMG har köpt en stor aktieandel i italienska motorcykeltillverkaren MV Agusta.

Mercedes-AMG och motorcykeltillverkaren MV Agusta ska ingå i samarbete efter att den tyska prestanda-avdelningen köpt 25 procent i bolaget. Någon officiell summa för köpet nämner inte Daimler men under förra veckan ryktades det om 30 miljoner euro, cirka 278 miljoner kronor.

Affären kommer att slutföras i slutet av november och köpet innebär att Mercedes-AMG och MV Agusta kommer att samarbeta inom områdena marknadsföring och försäljning. Mercedes-AMG kommer även att få en plats inom MV Agustas ledningsgrupp.

– I MV Agusta har vi hittat den perfekta tvåhjuliga partnern för Mercedes-AMG och det kommer att ge inträde till ytterligare en värld av entusiaster, säger Tobias Moers, vd för Mercedes-AMG.

– Mercedes-AMG kommer att hjälpa MV Agusta att expandera globalt och öka vår tillväxt. Det unika med MV Agusta kommer att ytterligare öka Mercedes-AMG:s ledarskap i det högpresterande segmentet, säger Giovanni Castiglioni, vd och koncernchef för MV Agusta.

Mercedes-AMG hade tidigare ett samarbete med italienska motorcykeltillverkaren Ducati. Det samarbetet är historia sedan Audi köpte Ducati våren 2012.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet