Mercedes förbereder Stuttgart-fabrik för elbilsproduktion

Mercedes Untertürkheim-fabrik i Stuttgart kommer att genomgå en rad förändringar inför framtida produktion av elbilar, samtidigt som man ökar produktionen av konventionella drivlinor.

Untertürkheim-fabriken i Stuttgart är Mercedes huvudsakliga producent av drivlinor. Nu moderniseras fabriken i förberedelse för framtida elbilsproduktion. Ett nytt teknikcenter ska komma till, kallat E-Technikum, som kommer att ha ansvaret för prototyper av elektriska drivlinor och samtidigt sätta ihop diverse komponenter till Mercedes framtida elbilar.

Biltillverkaren har ett helt batteri med nya elbilar på gång, som ska täcka alla segment från småbilar till lyxbilar. Redan i september förra året lanserades konceptbilen Generation EQ, en eldriven suv byggd på en plattform som kan justeras i storlek och markfrigång för att passa till flera olika biltyper.

Untertürkheim-fabriken kommer också att stå för produktionen av nästa generations förbränningsmotorer, som ska vara mer effektiva och bränslesnåla. Mercedes räknar med att efterfrågan på bilar med konventionella motorer kommer att fortsätta öka.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!