Foto: Daimler AG

Mercedes inviger fabrik i Moskva

Nu har Mercedes första fabrik i Ryssland öppnat. Första bilen ut blev en E-klass – påhejad av president Vladimir Putin.

2017 togs beslutet, nu invigs Mercedes fabrik i Moskva – eller rättare sagt fyra mil nordväst om huvudstaden. Här ska Mercedes E-klass med sedankaross och suv-modellerna GLC, GLE och GLS byggas för den nationella marknaden.

Fabrikens område omfattar totalt 85 hektar och här ska cirka 1 000 personer arbeta även om man i dag bara är uppe i halva den styrkan. Mercedes har investerat 250 miljoner euro (strax över 2,6 miljarder kronor) i fabriken som alltså är märkets första i landet.

Foto: Daimler AG

Första bilen att rulla ut ur fabriken var en Mercedes E-klass. En händelse som applåderades av landets president Vladimir Putin som du kan se på bilden överst.

Mercedes ska med fabriken ha ett så kallat SPIC-kontrakt (Special Investment Contract) som ger skattelättnader under tio års tid.

Foto: Daimler AG

Sedan 2013 är Mercedes premiummärket med flest nyregistreringar i landet. De senaste tio åren har antalet registreringar av Mercedesbilar fördubblats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!