Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes lägger ned eldriven B-klass

Produktionen av Mercedes B-klass Electric Drive kommer att läggas ned efter modellår 2017, samtidigt som Mercedes flyttar fokus till kommande EQ-modeller.

2017 blir sista modellåret för den eldrivna versionen av Mercedes B-klass. Produktionen i tyska Rastatt kommer att fasas ut under det tredje kvartalet i år, samtidigt som fabriken förbereds för produktion av nästa generations småbilar. Det skriver Automotive News.

B-klass Electric Drive har funnits på marknaden sedan december 2013 men har sålt dåligt – endast 3 651 exemplar har lämnat fabriken. Produktionen av bensin- och dieseldrivna B-klass kommer att fortsätta som vanligt.

Mercedes moderbolag Daimler har tidigare sagt att de investerar uppåt 100 miljarder kronor för att ta fram mer än tio nya elbilar till år 2022. Många av dem kommer att säljas under Mercedes elbilsmärke EQ. Enligt Mercedes prognos kommer elbilar att utgöra en fjärdedel av försäljningen år 2025.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!