Mitsubishi fimpar Carlos Ghosn

Under måndagen beslutade Mitsubishis ledning att Carlos Ghosn inte längre ska vara styrelseordförande för bolaget.

I förra veckan arresterades Carlos Ghosn i Japan, misstänkt för att som styrelseordförande för Nissan ha förskingrat stora belopp för egen vinning. Några dagar senare kom beskedet att Nissans ledning entledigat honom från posten.

Carlos Ghosn har även varit styrelseordförande för Mitsubishi som Nissan har en 34-procentig ägarandel i. Han är det inte längre, Mitsubishi-ledningen röstade nämligen bort honom tidigare under måndagen efter att ha haft ett möte under 70 minuter.

Mitsubishi Motors vd Osamu Masuko, som numera även är tillförordnad styrelseordförande, säger sig vara chockad över anklagelserna mot Ghosn men att deras beslut grundar sig i risken för att Mitsubishis anseende hade kunnat rubbas om Ghosn hade fått vara kvar.

Carlos Ghosn, som nekar till anklagelserna mot honom, sitter fortfarande i japansk arrest tillsammans med affärspartnern Greg Kelly. Han är fortfarande Renaults vd och styrelseordförande. Franska staten, som är storägare i Renault, vill dock ha bort honom från den franska biltillverkaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!