Nedcar överlever – tas över av BMW

Tidigare i år kunde vi rapportera att Mitsubishi skulle lägga ner före detta Volvo-fabriken Nedcar i Holland. Nu vet vi att fabriken överlever tack vare BMW, som från årsskiftet ska tillverka Mini där.

I februari i år kunde vi berätta att japanska Mitsubishi hade beslutat sig för att lägga ner före detta Daf- och Volvo-fabriken Nedcar, med 1 500 anställda i holländska Born, vid årsskiftet. Så blir inte fallet, kan vi nu rapportera, ety fabriken från årsskiftet tas över av BMW.

BMW ryktades tidigare i år vara intresserade av att ta över Saabs konkursbo och fabrik i Trollhättan. Hur pass allvarliga dessa rykten var vet vi inte, men faktum är att Nedcar-affären kommer nu när Saabs konkursbo sålts till elbilskonsortiet NEVS.

BMW kommer att investera motsvarande omkring två miljarder för att återuppbygga och renovera produktionslinan i Born, som ska bygga framhjulsdrivna bilar, Mini, i volymer på mellan 60 000 och 90 000 bilar årligen per år 2020.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!