Nevs bekräftar nytt avtal värt flera miljarder

I december meddelade Nevs att man med ett kinesiskt leasingbolag nått ett avtal värt omkring 100 miljarder kronor. Nu bekräftas att ytterligare ett avtal värt flera miljarder.

National Electric Vehicle Sweden AB, eller Nevs om man väljer den korta varianten, får allt fler pusselbitar på plats. För en knapp månad sedan rodde de i hamn ett avtal med ett nystartat kinesiskt bolag vid namn Panda New Energy. Avtalet innebär att Nevs ska leverera 150 000 elbilar, plus ytterligare 100 000. Affärens värde ligger runt 100 miljarder kronor.

Avtalet ifrågasattes och ansågs vara en bluff, men Nevs gick ut och bekräftade att det är genuint.

I dag bekräftar Nevs grundare och styrelseordförande, Kai Johan Jiang, för Sveriges Radio att ytterligare ett avtal är i hamn. Det är ett samarbete mellan Nevs och det kinesiska rymdbolaget Huateng (utomlands känt som Volinco) som ska mynna ut i att Nevs ska leverera 20 000 elbilar till Huateng.

– De har ett leasingbolag, de ska licensiera, och sedan på vissa komponenter ska vi jobba tillsammans, säger Kai Johan Jiang till sr.se.

Huateng, som har planerar på att sjösätta ett återförsäljarnät av nya bilar i nio kinesiska storstäder, ska leverera komponenter till Nevs elbilar.

Det nya avtalet sägs vara värt omkring 8,5 miljarder kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!