Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Foto: Hans Hedberg

Nevs förlänger produktionsstoppet av Saab

Saab-tillverkningen hos Nevs i Trollhättan, som enligt planen skulle ha återupptagits på måndag, stoppas ytterligare. Tidigast vecka 33 kan linan vara igång igen på Stallbacka.

Det tidigare annonserade fyra veckor långa produktionsstoppet hos Saab i Trollhättans Stallbackafabrik förlängs ytterligare, tills efter semesterperioden. Beslutet, som knappast är oväntat, togs i går och beror enligt Mikael Östlund på Nevs på att företaget ännu inte nått avtal med någon av de samarbetspartners som man för samtal med.

Samtalen ska dock fortgå, men produktionsstoppet gör att Nevs inte ökar sina skulder, säger Östlund i ett uttalande till TTELA.

Produktionsstarten kommer i nuläget ske tidigast vecka 33, eller 11 augusti, om planerna håller. Till de samarbetspartners som nämns i diskussionerna hör kinesiska Dongfeng liksom indiska Mahindra, som även nämndes som spekulant på Saab när GM sålde företaget till holländska Spyker. Nevs väljer dock att inte göra några uttalanden.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!