Nevs går ut ur rekonstruktionen

Sedan i augusti förra året har Nevs befunnit sig i rekonstruktion, efter nära åtta månader meddelar nu företaget att de går ut ur rekonstruktionen.

Vi kan minst sagt säga att turerna kring Nevs och Saab har varit många den senaste tiden. Produktionsstopp, rekonstruktion, skuldberg, produktionsstart, förhandlingar med nya ägare är några av dem.

Nu har dock Vänersborgs Tingsrätt beslutat att rekonstruktionen ska upphöra, detta sedan en ackorduppgörelse med fordringsägarna trätt i kraft. Uppgörelsen som i mars behandlades av tingsrätten innebär att skulder på drygt 300 miljoner kronor avskrivs och ingen av de berörda parterna ska ha klagat på uppgörelsen.

Detta betyder att Nevs nu kan gå vidare i sina förhandlingar med en ny huvudägare som troligen är indiska Mahindra, som de även tecknade ett första avtal med i december. Nevs har enligt uppgift fortfarande planer på att bygga eldrivna Saab-bilar, det är dock fortfarande oklart om försvarskoncernen Saab kommer att tillåta användandet av varumärket.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!