Foto: TudouMao

Nevs nya fabrik börjar byggas på söndag

28 juni 2015 är datumet då första spadtaget för Nevs fabrik i Kina tas. Fabriken uppförs i samarbete med Nevs nya kinesiska samarbetspartners.

För en knapp månad sedan presenterade Nevs nya kinesiska delägare. Då berättade man också att en andra global fabrik i företagets regi ska uppföras, vid sidan om den som redan finns i Trollhättan.

I dag meddelar Nevs att det på söndag, 28 juni, är dags för första spaden att sättas i jorden i den kinesiska hamnstaden Tianjin. Staden ligger långt fram vad gäller satsningar på elbilar.

För att högtidlighålla byggstarten av fabriken, som i första hand ska fokusera på elektriska fordon för den kinesiska marknaden, hålls en invigningsceremoni på plats under söndagen. Fabriken kommer även att inhysa ett forsknings- och utvecklingscenter.

Fabriken i Trollhättan kommer fortsatt att vara Nevs huvudkontor med ledningen för forskning, utveckling och produktion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!