Saab 9-3 Cabriolet

Nevs planerar bygga Saab 9-3 Cabriolet

I förra veckan kunde vi berätta att Nevs har planer på att återuppliva Saab 9-3. Det senaste är att det är 9-3 Cabriolet som är aktuell och det redan till våren.

På underleverantörsmässan i Jönköping i onsdags berättade Fredrik Sidahl, chef för FKG som är branschorganisationen för svenska fordonsunderleverantörer, att han fått information om att Nevs planer på att väcka liv i Saab 9-3 berör cabrioletversionen. Produktionsstart är planerad till våren 2013.

 – Det är en bra marknad för cabriolet då det är en tidlös modell. Av de underleverantörer jag har talat med, och det är många, så är det ingen av de viktiga som sagt nej, sa han senare under kvällen till TTELA och bekräftade sitt uttalande från tidigare på dagen efter uppbackning från Nevs.

 – I första hand tittar man naturligtvis på den karossvariant som är mest gångbar, minst känslig designmässigt och har längst livslängd. Och det är ju cabrioleten, det vittnar många andra bilfabrikanter om som gör på samma vis. Man kan låta cabrioleten leva lite längre på en gammal karossvariant.

 Dock är inga definitiva beslut tagna ännu.

 Vad tycker du om planerna på att välja cabrioleten för produktion?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr