Foto: Glenn Lindberg

Nevs varslar om uppsägning av personal

Saab-ägaren Nevs, National Electric Vehicle Sweden AB, varslar om uppsägning av upp till 200 anställda.

Produktionen i Stallbacka-fabriken i Trollhättan har stått stilla sedan maj månad. Den fasta personalstyrkan har dock behållits intakt för att snabbt kunna återuppta produktionen när så blir aktuellt.

Men då beslut om produktionsstart kommer att dröja, på grund av att processerna om samarbete, långsiktig finansiering och affärsplan har dragit ut på tiden, väljer Nevs nu att varsla om uppsägning av uppemot 200 anställda.

Uppsägningarna kommer att genomföras redan nu i september för att snabbt minska Nevs kostnader under rekonstruktionsperioden som företaget befinner sig i. Minskningen av utgifter är en del i den rekonstruktionsplan som rekonstruktören ska presentera inför borgenärssammanträdet 8 oktober.

Nevs har för avsikt att behålla den personal som blir kvar efter uppsägningarna för att fabriksanläggningen ska kunna underhållas och därmed vara redo för eventuell produktionsstart i framtiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!