Bilfirma fälld för könsdiskriminering i reklam

En bilfirma i Östersund körde en sommarkampanj där två tjejer i bikini sitter i en bil. Nu har reklamombudsmannen fällt firman för könsdiskriminerande reklam.
Hela annonsen.

Annonsen, som du ser i sin helhet här intill, innehållandes två bikiniklädda tjejer i en Jeep Wrangler-liknande bil som är på väg mot stranden eller motsvarande, anmäldes. Personen som gjorde anmälan ansåg det omotiverat att två lättklädda kvinnor skulle göra reklam för bilförsäljning. Det rapporterar Östersunds-Posten.

Bilfirman bakom annonsen, Northcar, säger att deras avsikt aldrig var att väcka anstöt utan avsikten var att ha en somrig kampanj. Då föll valet på två tjejer som ser ut att ha roligt i en bil.

Reklamombudsmannen gick dock på anmälarens linje och anser att annonsen strider mot Internationella handelskammaren regler för reklam och marknadskommunikation.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!