Foto: Teknikens Värld & Shutterstock

Nu inleds handeln med Volvo Cars aktier på börsen

Klockan 09.00 i dag ringer börsklockan för Volvo Cars på Nasdaq Stockholm.

Under flera år av rykten, försök och förberedelser är det nu dags. Klockan 09.00 fredagen den 29 oktober inleds handeln med Volvo Cars aktier på Stockholmsbörsen. Det är första gången ett svensk bolag som tillverkar personbilar blir börsnoterat.

Tidigare i veckan meddelade Volvo Cars att erbjudandepriset per aktie är satt till 53 kronor vilket betyder att bolagets börsvärde uppgår till 163 miljarder kronor. Det innebär att denna börsnotering är den näst största någonsin i svensk historia, endast Telias börsintroduktion för 21 år sedan har varit större.
Nyemissionen av B-stamaktier är fastställd 20 miljarder kronor.  

Omkring 240 000 personer har visat intresse av att köpa Volvo Cars aktier, nästan en tredubbling från i måndags då 90 000 personer hade visat intresse.

Uppdatering

Direkt när handeln inleddes klockan 09.00 på fredagsmorgonen steg Volvo Cars aktie (VOLCAR B) kvickt med över tio procent, för att därefter sjunka tillbaka till 55 kronor under en kort stund. Som högst har den handlats för 60,94 kronor och nu, drygt två och en halv timme efter introduktionen, handlas aktien för 60,75 kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!