Ny ägare hos Morgan Motor Company

Nya huvudägare hos brittiska Morgan men arbetet med handbyggda bilar av klassiskt snitt ska fortsätta som vanligt.

Morgan Motor Company Ltd är inte längre ett familjeföretag. Familjen Morgan är förvisso kvar men Investindustrial går nu in som huvudägare. En aktör som redan är involverad i fordonsindustrin genom investeringar i märkena Aston Martin och Ducati. För första gången i Morgans historia blir nu även företagets anställda delägare i företaget. Affären beräknas vara helt färdig under april månad.

Morgan grundades 1909 och säljer i dag cirka 700 fordon per år. Förra året gick företaget plus med 3,2 miljoner pund, strax över 39 miljoner kronor.

Foto: Morgan

Företaget ska fortsätta fokuseras på handbyggda bilar av klassiskt snitt och i samband med offentliggörandet av den nya ägarstrukturen täcktes även den nya modellen Plus Six av.

Bilen bygger på den nya CX-plattformen (se bild ovan) och under huven finns en rak sexcylindrig turbomotor från BMW. Motorn och plattformen har vi skrivit om tidigare här på teknikensvarld.se i samband med att Morgan började tillverka sina sista bilar med V8

.Mer om den nya modellen Plus Six ser du i klippet nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!