Ny importör för Opel

Opel i Sverige och Danmark får en ny importör till följd av att PSA-koncernen förvärvat märket.

Opel ingår som bekant numera i PSA-koncernen och nu tar Interdan Bil A/S, där även K.W. Bruun Autoimport AB ingår, över den svenska och danska importen.

Koncernen grundades 1930 och sedan 1998 har man haft hand om Peugeot-försäljningen i Sverige. Företaget är Skandinaviens största importör av personbilar och lätta lastbilar. 2017 sålde man över 55 000 fordon. Opel sålde under samma period 24 000 bilar i Danmark och Sverige.

– Flexibilitet är nyckeln till framgång. Med vår nya partner Interdan Bil, som har en stark position i Danmark och Sverige, är vi övertygade om att Opels varumärke kommer att kunna bli ännu starkare på dessa två viktiga marknader, säger Peter Küspert, marknadschef på Opel.

Konkurrensverken i de båda länderna behandlar nu ärendet vilket beräknas vara klar under andra halvåret av 2018. Vid överlåtelsen av äganderätten till importen kommer Opels personal i Sverige och Danmark att vara anställda av det nuvarande företaget under nytt ägandeskap.

Opel Sverige AB har i dag cirka 40 anställda och märket har drygt 70 försäljningsställen och fler än 100 verkstäder runt om i landet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!