Ny utvecklingschef hos Audi Sport – fler modeller på gång

Oliver Hoffmann tar över utvecklingen på Audis prestandadivision efter Stephan Reil. Ytterligare fem modeller ska stå redo om tre år.

För ett år sedan skiftade Audis division för prestandabilar namn från quattro till Sport, nu byter man utvecklingschef. Oliver Hoffmann tar över efter Stephan Reil som har utvecklat alla divisionens bilar sedan Audi RS4 Avant 1999.

Hoffmann är inget nytt namn i Audi-sammanhang. Han har under den senaste tiden utvecklat drivlinor för företaget men har även jobbat för Lamborghini, som sedan 1998 ingår i koncernen, och även utvecklat företagets V10-motorer.

I samband med chefsbytet klargör Audi att divisionen ska ha 16 modeller år 2020 mot dagens elva. Vilken typ av bilar, eller drivlinor, som ska adderas är inte klart men man har tidigare nämnt att man överväger att ta fram än mer baninriktade modeller än de som finns i dag.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!