Foto: press photo, do not use for advertising purposes,

Ola Källenius på väg till Daimlers styrelse

Svenske Ola Källenius klättrar snabbt i Daimler-leden. I fjol utsågs Källenius till försäljningschef för Mercedes och nu ser han ut att bli invald i Daimlers ledningsgrupp men sägs också vara huvudkandidat till att ta över vd-posten efter Dieter Zetsche.

Tyska branschtidningen Bilanz uppger att svenske Ola Källenius inom kort kommer att väljas in i Daimlers styrelse. Källenius har sedan i fjol varit försäljnings- och marknadschef för Mercedes-Benz och Smart men kan redan i januari få ytterligare en uppgift då han kan bli invald i Daimler-styrelsen och ta den stol som lämnades av Andreas Renschler som går över till Volkswagen.

Styrelseordförande Manfred Bischoff uppges vilja föryngra och internationalisera Daimler-ledningen och Källenius ses som en självklar kandidat. Källenius pekas dessutom ut som huvudkandidat till att efterträda Daimlers vd Dieter Zetsche. 61-årige Zetsche har ett kontrakt som löper ut sista december 2016 men kommer troligtvis att få fortsätta ett par år till som högste chef för Daimler-gruppen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!