Foto: Axel Wierdemann

Opel ger upp och lämnar Australien

Efter bara ett år i landet down under ger Opel upp. Det tyska märket har inte lyckats konkurrera på den australiska bilmarknaden och väljer nu att dra sig tillbaka.

Så sent som i fjol gjorde General Motors en storsatsning och lanserade Opel-märket i Australien och hoppades på att sälja omkring 15 000 bilar under de närmaste tre åren. Den satsningen har nu officiellt misslyckats. Opel sålde inte mer än 541 bilar i Australien i fjol och 989 stycken under 2013 års första sex månader. Därför väljer man nu att ge upp.

 Tålamodet kan tyckas väl kort. Opel-bilarna började säljas först i augusti i fjol och det var endast Corsa, Astra och Insignia som fick möjlighet att locka de australiska bilköparna genom ett nätverk bestående av 20 återförsäljare.

 Enligt en talesman för Opel beror misslyckandet en alltför låg prisnivå. Astra i femdörrarsutförande har sålts för priser från 22 990 dollar (cirka 135 000 kronor) medan genomsnittet för konkurrenterna i samma klass har kostat omkring 20 000 dollar (cirka 120 000 kronor).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr