Opel måste nå lönsamhet inom tre år

Opel har bytt vd, från ingenjören Karl-Thomas Neumann till ekonomen Michael Lohscheller. Nu ställs det hårda krav på nya chefen, nå lönsamhet till år 2020.

Det blir inte lätt för Michael Lohscheller i hans nya uppdrag som vd för Opel. Målet från nya ägaren PSA är att uppnå hållbar lönsamhet för företaget. PSA:s vd Carlos Tavares säger att han vill se att Opel och Vauxhall redovisar vinst senast år 2020, med ett rörelsemarginalmål om två procent det året och sex procent sex år senare.

För att nå dit måste kostnaderna minska. Därför ser Tavares framför sig att synergierna mellan Opel och PSA ökar, främst inom områdena inköp och logistik.

Tavares har fullt förtroende för Michael Lohscheller som är en ”sifferkille” med flera år som ekonomichef inom Opel och dessförinnan med liknande arbetsuppgifter inom Volkswagen i USA.

När affären mellan GM och PSA är avklarad har den nya Opel-ledningen hundra dagar på sig att för PSA presentera en strategi för en lönsam framtid.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!