Opel ska bygga nästa Citroën C5

GM fortsätter flytta om i leden i de europeiska bilfabrikerna. Näst på tur är ersättaren till Citroën C5 som ska byggas i Tyskland.

Som teknikensvarld.se redan skrivit om flyttar General Motors runt i Opel-leden. Enligt uppgifter till der Spiegel tänker företaget flytta tillverkningen av Opel Astra och nästa generation Zafira från Opels tyska fabriker. I stället ska bilarna byggas i Polen, Storbritannien och nästa Zafira i Frankrike. 

 Men det är inte bara tyska bilar som flyttar utomlands, enligt nya uppgifter från PSA:s fabrikschef Jean-Luc Perrard till Ouest France, rapporterar Auto News. I dagsläget tillverkar PSA-fabriken i Rennes den nuvarande generationen Citroën C5, C6 och Peugeot 508. Förra året tillverkade man 182 300 bilar. 

 Däremot är det inte klart vilken Opel-fabrik som ska få skruva i hop C5-ersättaren, men stämmer uppgifterna om att flytta Astra från Rüsselheim skulle det innebära att Insignia blir den enda modellen som byggs i fabriken. 

 Som en del i samarbetet mellan PSA och GM kommer nästa generation Opel Insignia, Citroën C5 och Peugeot 508 bygga på GM:s plattformer. Mindre bilar, som ersättarna till Opel Corsa och Citroën C3 kommer å andra sidan bygga på PSA-teknik. Dock har en talesperson för PSA att planerna än så länge är för färska och att en konkret plan inte kommer vara klar förrän i slutet av 2012.

 Som vi skrev om igår kommer rockaden innebära att Opel-fabriken i Bochum stängs igen, ett öde som även kan komma att drabba PSA:s fabrik i Rennes. Där hade PSA 12 000 anställda så sent som för tre år sedan, en siffra som i dag är nere i 5 500, skriver Auto News.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!