Opels vd tar över vietnamesiska Vinfast

Vietnamesiska uppstickaren Vinfast tänker satsa stort, och för att lyckas har man värvat Michael Lohscheller som företagets vd.

52-åriga Michael Lohscheller har varit Opels vd sedan 2017, men från och med den 1 september 2021 är detta uppdrag historia. Stellantis, koncernen som Opel ingår i, meddelade nyligen att Uwe Hochgeschurtz ska ta över rollen som Opel-vd. Nu får vi reda på varför ett direktörsbyte äger rum – Lohscheller ska nämligen bli Vinfasts vd.

Det är vietnamesiska konglomeratet Vingroup som meddelar att man har värvat Michael Lohscheller för att hjälpa dem att ta koncernens bilmärke Vinfast till nästa nivå, med sikte på bland annat Europa och Nordamerika.

Vinfast är ett ungt bilmärke som har lanserat ett par olika bensindrivna modeller på hemmamarknaden. Nu siktar de på att bli ett ”globalt, smart och elektriskt bilmärke”.

Michael Lohscheller har, utöver Opel, även arbetat för bland annat Volkswagen och Mitsubishi.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!