Över hälften av Saab-tjänstemännen har nya jobb

Mer än hälften av Saabs tjänstemän har gått vidare till nya jobb. Nästan alla har dessutom fått högre lön, skriver TTELA. Värre är det med metallarbetarna där bara var fjärde har fått nytt jobb.

Efter fyra månader sedan Saab Automobile lades ner har 717 av de drygt 1 400 tidigare anställda tjänstemännen fått nya jobb, visar siffror som Trygghetsrådet sammanställt. 92 procent har fått fast anställning och har dessutom högre lön än när arbetsgivaren hette Saab.

 Enligt uppgifter till Sveriges Radio är det i huvudsak tekniker, ingenjörer och konstruktörer som fått nya jobb, men även andra anställda har lyckats få en ny anställning. Värre är det med metallarbetarna, där har bara drygt var fjärde anställd fått jobb.

 De nya anställningarna gör också att det kan komma att ta längre tid att dra igång Saab-fabriken igen med nya ägare bakom spakarna.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!