Peugeot, Citroën och Opel slås ihop med Fiat?

Det har bara just bekräftats att Peugeot, Citroën och Opel ska samarbeta. Nu kan samarbetet utökas ytterligare, med italienska Fiat, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Det är flera källor som oberoende av varandra har bekräftat för nyhetsbyrån att Fiat-chefen Sergio Marchionne varit i kontakt med både PSA-koncernen och GM tidigare i oktober. Detta sedan Peugeot, Citroën och Opel bekräftat att man kommer att samarbeta närmare i framtiden.

En eventuell allians mellan GM, PSA och Fiat skulle, om den blir av, kanske bli en fordonsgrupp för stor att tillåtas gå i konkurs, säger analytiker till Bloomberg. En annan av Marchionnes tankar ska också vara att gruppen kanske ska kunna agera en motvikt till Volkswagen-koncernen på Europamarknaden.

Det är ingen hemlighet att PSA, Fiat och GM (framför allt Opel) under lång tid har gått med förlust. Om en jätteallians de tre emellan skulle kunna vända den trenden återstår att se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!