Peugeot förväntar sig rejäl ökning

Ett av de företag som har tagit mest stryk till följd av ekonomiska problem i Europa på senare år är franska Peugeot. Nu kan det dock vara på väg att bli ljusare tider för företaget – som tror på dubbelsiffrig procentuell tillväxt i år.

Att den ekonomiska krisen i framförallt södra delen av Europa de senaste åren har gått hårt åt franska Peugeotkoncernen är knappast någon hemlighet. Företaget har bland annat sagt upp tusentals anställda och stängt fabriker till följd av problemen.

Nu verkar dock ljuset i tunneln synas för fransoserna. Från att på helåret ifjol ha tappat 7,2 procent av försäljningen ska Peugeot hittills i år ha ökat med 13,9 procent i Europa, rapporterar franska medier. Även på helåret förväntas Peugeot nå tvåsiffrig ökning i volym.

Särskilt hemmamarknaden i Frankrike, som uppskattas växa som helhet med en procent, ska Peugeot ha märkt starkt ökande försäljning. Sämre resultat väntas i bland annat Ryssland, där valutakurser har varit ofördelaktiga. För att minska dessa effekter ska man försöka öka den lokala tillverkningen i Ryssland.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!