Peugeot i krisens spår – inte längre i CAC 40

Att den ekonomiska krisen gått hårt åt PSA-koncernen är knappast någon nyhet. Nu har problemen gjort att PSA har plockats bort ur CAC 40-index, som agerar riktmärke över de 40 viktigaste företagen på Paris-börsen.

Att Peugeot SA, vanligen förkortat PSA, har drabbats hårt i kölvattnet av den ekonomiska krisen är något vi kunnat berätta flera gånger tidigare. Nu har aktiens nergång blivit så stor att CAC 40-index, som utgör ett samlat riktmärke på de 40 viktigaste företagen på aktiebörsen i Paris, valt att ta bort företaget ur sin lista.

Peugeot kommer att ersättas av kemikalieföretaget Solvay i CAC 40-listan, i en förändring som kommer att ske per 24 september. Detta bekräftade Euronext, som driver Paris-börsen, i ett uttalande i förra veckan. Peugeot har under flera kvartal utgjort ett sänke i indexet, säger analytiker, sedan PSA-aktien nått sin lägsta nivå på 26 år.

CAC 40-index kommer dock även fortsättningsvis innehålla bilföretag, både i form av Renault och i form av bensinbolaget Total.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!