Foto: (C)NICOLAS ZWICKEL

Peugeot kan kräva stödpengar

Vi har redan tidigare rapporterat om hur franska PSA, med Peugeot och Citroën, tvingats säga upp tusentals anställda och till och med lägga ner en fabrik. Nu kräver man, enligt uppgift, statligt eller regionalt stöd för att inte lägga ner ytterligare en fabrik.

Som vi tidigare kunde berätta om har franska PSA-koncernen, med Peugeot och Citroën, stora lönsamhetsproblem på den vikande sydeuropeiska marknaden. Pengarullningen har varit på en nivå om 200 miljoner euro varje månad. För att mota de röda siffrorna har 14 000 medarbetare varslats om uppsägning (varav 8 000 i senaste vändan) och en fabrik, den i Aulnay utanför Paris, beslutats stängas. 

Nu rapporterar dock flera källor till nyhetsbyrån Reuters att de neddragningar som gjorts inte räcker för företaget. Man ska nu sitta i intensiva förhandlingar om att ta del av ett omfattande statligt eller regionalt stödpaket. Om man inte får de statliga pengarna ska ytterligare en fransk fabrik, den i Sevelnord i norra delen av landet, ligga pyrt till. Planen är då att flytta den produktion som finns där till PSA:s anläggningar i Spanien i stället.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!