PSA-gruppen

Peugeot och Citroën skruvar ner produktionen

De vikande försäljningssiffrorna börjar kännas av för PSA-gruppen som nu pausar tillverkningen av bilar i sin fabrik i Slovakien.

PSA-gruppen som består av Peugeot och Citroën har haft ett tufft 2011. Jämfört med 2010 har företagen tappat 7,7 procent av försäljningen. I marknadsandelar betyder det 1,7 procent som nu tillfallit bland andra svenska Volvo som under samma period ökat sin försäljning

 Tappet innebär att de franska biltillverkarna tillfälligt stänger igen sin fabrik i Trnava i Slovakien där modellerna Peugeot 207 och Citroën C3 Picasso tillverkats sedan 2009. Produktionsstoppet träder i kraft på fredag nästa vecka och fortsätter genom första och tredje veckan i november. Det är tredje gången i år som tillverkningen stoppas i fabriken i Slovakien. Senast fabriken stannade var i mitten av september efter att fabriken stått helt stilla under augusti.

 Enligt en talesperson för PSA Slovakien har stoppen berott på svängningar i marknaden och underhåll av fabriken samtidigt som man förbereder tillverkningen av en ny modell på fabriken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!