Peugeot söker partner att dela luften med

Vi har tidigare berättat om PSA-koncernens projekt med hybridbilar drivna av kombinationen bensinmotor och komprimerad luft. Nu söker de en partner att dela utvecklingsarbetet med.

En av bilvärldens stora tekniska snackisar på sistone har varit PSA-koncernens nya hybridteknik, som i stället för att bygga på tung och dyr batteriteknik baseras på komprimerad luft. På Genèvesalongen visas tekniken upp i ett flertal bilmodeller från både Peugeot och Citroën, varav dock samtliga är konceptbilar. I en verklig, serieproducerad bil kommer systemet att hamna år 2016 är det tänkt.

Innan PSA har nått dit krävs dock ett utvecklingsarbete, och enligt utvecklingschefen Jean-Marc Finot ska prislappen på detta ligga på omkring 500 miljoner euro, motsvarande drygt fyra miljarder kronor. Det är i detta arbete som nu Peugeot vill ha en partner. Bland annat har man tagit kontakt med General Motors, men några bekräftelser från Detroit har inte kommit. Det nämns även att PSA-koncernens kinesiska joint-ventures Dongfeng och Chongqing-Changan ska kunna assistera i utvecklingsarbetet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!